Konstnärscentrum bjuder in medlemmar att mötas digitalt över en kopp kaffe för att prata konst och hålla gemenskapen levande under pandemin.

Först ut är ett samtal med Annika von Hausswolff från hennes ateljé i Göteborg. Samtalet modereras av konstnären Kristoffer Svenberg.

Plats: Online

Datum: 18/8 2021 klockan 16:00-18:00

Deltagare: max 50 st

Pris: Gratis

Anmälan: https://www.eventbrite.se/e/ta-en-kaffe-med-annika-von-hausswolff-biljetter-162528843145

För att delta krävs att du är medlem i någon av Konstnärscentrums regionala föreningar, här kan du bli medlem och läsa mer om medlemskap.

Under pandemins framfart är vi många konstnärer som blivit isolerade i vårt arbete. Vi saknar att ses, att gå på vernissage och föreställningar, ha ateljésamtal och få inspiration från varandra. Under 2021 arrangerar Konstnärscentrum fem digitala träffar för yrkesgemenskap för våra medlemskonstnärer. Under dessa träffar möter vi fem svenska konstnärskap över en kopp kaffe i deras ateljéer modererat av Krister Sveningsson. Genom spännande samtal med samtida konstnärskap träffar såväl vi varandra förutsättningslöst och vi blir inbjudna till fördjupning i en kollegas arbete.

Konstnärscentrum tar tempen på den svenska, samtida konsten och de gästande konstnärerna skiljer sig från varandra så väl i ålder, bakgrund och disciplin. Vi möter konstnärer födda från 50-tal till 90-tal och med bas i eller bakgrund från någon av våra fem regioner. Våra medlemskonstnärer ska få möjlighet till såväl igenkänning som nya upptäckter och inspiration trots isolering.

Annika Elisabeth von Hausswolff (1967, Göteborg) är verksam som bildkonstnär med en tydlig förankring i fotografisk teknik. Hon arbetar även som adjungerad professor på HDK-Valand i Göteborg med ett starkt intresse för pedagogik inom konstnärlig gestaltning. Sen sin utbildning i början av 1990-talet på Konstfackskolan samt Kungliga Konsthögskolan i Stockholm har hon haft en gedigen och mångfacetterad utställningsverksamhet i Sverige och internationellt. I oktober 2021 öppnar en stor presentation av hennes konstnärskap på Moderna Museet i Stockholm betitlad Alternativ sekretess.

Kristoffer Svenberg arbetar som konstnär och konstpedagog och undersöker olika ämnen och sociokulturella sammanhang i relation till fotografi, representation och mediering. Verk blir till genom egeninitierad konstnärlig forskning och processerna pågår ofta under lång tid. Konstnärskapets uttryck i sig är inte medium-specifikt då det kan röra sig om filmer, installationer, bilder, skulpturer, text och performances etc. Men fotografi, framförallt teorier om fotografi, (och dess anknytande ämnesområden), är en röd tråd. Kristoffer är utbildad med en Master i fri konst från Konstfack och en kandidat i fotografi vid Högskolan för Fotografi, nuvarande Akademien Valand i Göteborg

Är du inte redan medlem i någon av Konstnärscentrums regionala centrumbildningar? Bli medlem och ta reda på vilken regional förening du tillhör här . Medlemsskap kostar från 200kr/år och som medlem får du, utöver möjlighet att delta i vårt ateljékaffe, ta del av våra andra medlemsförmåner såsom förmedling av gestaltningsuppdrag, tillgängliga stipendier, open calls, utställningar, kompetensutveckling och företagshjälp med mera.