Konstnärscentrum bjuder in medlemmar att mötas digitalt över en kopp kaffe för att prata konst och hålla gemenskapen levande under pandemin.

Den här gången med konstnären Annika Eriksson i hennes ateljé i Berlin. Samtalet modereras av konstnären Kristoffer Svenberg.

kl 16:00-18:00

Boka plats här

ANIMAL, Tate Liverpool, 2019, Annika Eriksson

Annika Eriksson (1956, Malmö) bor och arbetar i Berlin sedan 2002. Hennes konstnärskap kretsar kring intresset av sociala interaktioner: hur lever vi tillsammans, vilka samhällen skapar vi och vad händer i marginalen eller i övergången mellan en social ordning till en annan. I Erikssons arbete innebär det sociala en betoning på glidningar mellan det enskilda jaget och andra människor – med frågor om interaktion och utbyte, cirkulära kommunikationsformer, självabnegation och empati. Hennes projekt handlar också om relationen mellan människa och djur; vårt ömsesidiga beroende, skiftningar och anknytningar, men också register över kränkningar, och djuret som en distinkt mänsklig projektionsyta. Hon har ställt ut sedan början av 90-talet i olika biennaler och institutioner, till exempel biennalerna i Istanbul, Venedig, Sao Paolo, Shanghai och Wien; på institutioner som Bonner Kunstverein, Tate Liverpool, Hamburger Bahnhof i Berlin, Hayward Gallery i London och Moderna Museet i Malmö och Stockholm.

Kristoffer Svenberg arbetar som konstnär och konstpedagog och undersöker olika ämnen och sociokulturella sammanhang i relation till fotografi, representation och mediering. Verk blir till genom egeninitierad konstnärlig forskning och processerna pågår ofta under lång tid. Konstnärskapets uttryck i sig är inte medium-specifikt då det kan röra sig om filmer, installationer, bilder, skulpturer, text och performances etc. Men fotografi, framförallt teorier om fotografi, (och dess anknytande ämnesområden), är en röd tråd. Kristoffer är utbildad med en Master i fri konst från Konstfack och en kandidat i fotografi vid Högskolan för Fotografi, nuvarande Akademien Valand i Göteborg