Konstnärscentrum söker kommunikationssamordnare med fokus på utveckling av ny hemsida.

Omfattning och praktisk info:

Visstidsanställning om 50% under åtta månader fr.o.m. 1 maj, med möjlighet till förlängning. Tjänsten är baserad i Stockholm men vi ser gärna kandidater med anknytning till andra geografiska områden.

Förmedla vår verksamhet till konstnärer, uppdragsgivare och samarbetspartners!

Konstnärscentrum vänder sig till uppdragsgivare inom byggsektorn, offentliga aktörer och civilsamhället för att förmedla konstnärliga uppdrag och driva projekt. Som medlemsorganisation för yrkesverksamma konstnärer arbetar vi även i det kulturpolitiska landskapet. För att förtydliga vår verksamhet utåt tar Konstnärscentrum nu fram en ny gemensam hemsida som ersätter dagens regionala sidor. I arbetet samverkar vår arbetsgrupp med en webbyrå med hög kompetens inom programmering och grafisk form. Vi behöver nu en samordnare som även fungerar som redaktör och producent av fast material till hemsidan. I mån av fortsatt finansiering ser vi gärna en förlängning av tjänsten även efter att hemsidan lanserats, då med fler och bredare kommunikationsuppgifter. Vi söker dig som är nyfiken och lyhörd, och som vill arbeta självständigt i dialog med vår breda organisation. Då vi är en verksamhet som utgår från konstnärerna vill vi se en person med djup kunskap inom bildkonstområdet.

Arbetsuppgifter:

Insamling av befintligt kommunikationsmaterial, redaktörsarbete, produktion av textmaterial, bildhantering. Bollning av form och innehåll med webbyrå och arbetsgrupp. Utveckling av kommunikationsplan, mallar och struktur för hur hemsidan ska drivas. Arbetet sker i nära samarbete med webbyrå, arbetsgrupp och vår nationella verksamhetsutvecklare.

Om dig:

Du har mycket god skrivförmåga och djup kunskap om bildkonstområdet, erfarenhet av redaktörs- och kommunikationsarbete och kompetens inom grafisk form och bildbehandling. Du behöver ha gedigen erfarenhet av hemsideshantering och sociala medier. Meriterande är tidigare arbete inom ideell organisation, erfarenheter från kulturpolitiska sammanhang, arkitekt- eller byggbranschen samt från olika geografiska områden med skilda förutsättningar. Vi ser gärna kandidater med olika bakgrund och uppmuntrar såväl personer inom hbtqia+ samt BIPOC att söka tjänsten. Vi vill vara en välkomnande organisation för både anställda och medlemmar, och ser vikten av bred representation.

Ansökan:

Maila oss på klara@konstnarcentrum.org senast 20 mars. Märk din ansökan med “Ansökan Kommunikationssamordnare” och bifoga en pdf bestående av personligt brev (max en A4) och cv.