Plats: online
Datum: 17/11 2021 (16:00-18:00)
Samtalsledare: Kristoffer Svenberg
Deltagare: max 25 st
Anmälan: Anmälan till samtalet görs här . För att delta krävs att du är medlem i någon av Konstnärscentrums regionala föreningar.

Ta en kaffe med konstnären Lap-See Lam! Välj om du vill vara med och prata eller bara lyssna när Kristoffer Svenberg modererar ett samtal som fördjupar sig i Lap-See Lams konstnärskap.

Lap-See Lam (f. 1990, Stockholm ) mottog i år  Dagens Nyheters Kulturpris för sitt verk ’Phantom Banquet’. I sin konst uppmärksammar Lap-See Lam den svenska kinakrogens kulturhistoria som har ett nära samband med de globala spåren av den Hongkong-kinesiska diasporan. Genom en sorts magisk realism och tekniker som 3D-skanning, VR och animation undersöker hon platsbegreppets relation till föreställningar om kulturell identitet och tillhörighet. 

Lap-See Lams konst har bland annat presenterats i följande sammanhang: Magasin III, Stockholm (2021); samlingsutställningen på Moderna Museet, Stockholm (2019–2020); Galerie Nordenhake, Stockholm (2020); Performa 19 Biennial, New York (2019); Fondation Cartier, Paris (2019); Moderna Museet, Malmö (2019–2018); och Luleåbiennalen (2018). 

Lyssna också gärna på Lap-Sees sommarprat här: https://sverigesradio.se/avsnitt/lap-see-lam-sommarprat-2021 

Kristoffer Svenberg arbetar som konstnär och konstpedagog och undersöker olika ämnen och sociokulturella sammanhang i relation till fotografi, representation och mediering. Verk blir till genom egeninitierad konstnärlig forskning och processerna pågår ofta under lång tid. Konstnärskapets uttryck i sig är inte medium-specifikt då det kan röra sig om filmer, installationer, bilder, skulpturer, text och performances etc. Men fotografi, framförallt teorier om fotografi, (och dess anknytande ämnesområden), är en röd tråd. Kristoffer är utbildad med en Master i fri konst från Konstfack och en kandidat i fotografi vid Högskolan för Fotografi, nuvarande Akademien Valand i Göteborg.