GENVÄG TILL PROGRAM - GENVÄG TILL VADÅ? - GENVÄG TILL VADÅ?

Välkommen till BRAK 2022!

Två branschdagar för konst i Östersund och online för konstnärer, politiker och tjänstemän i norra Sverige. Lyssna på intressanta talare, konstnärspresentationer, panelsamtal, delta i workshops och mycket mer.

Årets tema är Gränslöst.

 

GRÄNSLÖST

Konst över alla gränser

Välkommen till 2022 års upplaga av BRAK, branschdagar för konstområdet i norr, denna gång i Östersund. Årets tema är GRÄNSLÖST. Vi omfamnar konsten som spränger gränserna mellan ämnen, material, rum och identitet.

 

Vi lever i en gränslös värld. Tänker vi oss, ibland. Vad innebär det här för möjligheter och svårigheter för konstnärer och samhället? 

Samarbeten och verk över flera discipliner.Det fysiskt gränslösa rum som digital teknik innebär. 

Och om vi vänder oss inåt, mot oss själva som skapare, gör vi något annorlunda, bör vi göra något annorlunda? Skapar gränslösheten kontakt eller fjärmar den oss från publik och samtal.  Vad kan vi lära av varandras identitet.  Oväntade möten  som inte hänt ännu, kan de bli möjliga?

Och, när når vi vår gräns? Ekonomiskt, fysiskt, mentalt, planetärt? Det här är frågor vi som konstnärer arbetar med konkret. Precis som institutioner och övrigt samhälle, kanske på andra sätt men nu ska vi passa på att tillsammans leta oss in i dessa tankar, inspireras och kanske störas, från ett professionellt konstnärligt perspektiv

 

BRAK ONLINE!

Nytt för i år är att alla programpunkter kommer spelas in i fyrfärg!

 

Program

Här listar vi de föreläsare, panelsamtal och konsthändelser som händer under BRAK 2022.

Onsdag 12/10

9:00 Agneta Sturesson-Spik

Norrbottenbaserade Agnet Sturesson-Spik presenterar sitt konstnärskap. Agneta har bland annat målat porträtt i spagetti och utforskat pastans kopplingar till Italienska renässenskonstnären Sture Agnetasson-skruv.

 

 

9:15 Jesper, Kasper och Jonathan

Konstnärstrion Jesper, Kasper och Jonathan berättar om sitt arbete med att stjäla konst i Kamomilla Stad.